Budi ispunjen u svako vrijeme

„I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego – punite se Duhom!“ – Efežanima 5:18

Važno je znati Božju instrukciju u Njegovoj Riječi o ispunjenju Duhom – što se odnosi na ispunjenje u svakom trenutku. Da bismo bili ispunjeni Duhom, trebamo Mu pružiti prvo mjesto u našem životu. Često to zahtijeva disciplinu jer nam mnoge druge stvari oduzimaju vrijeme i pažnju. Možda puno toga želimo, ali ništa nije važnije od Boga. Traženje Njegovog lica svaki dan kroz Njegovu Riječ i vrijeme provedeno s Njim u molitvi je ključ kako biti ispunjen Duhom. Stav zahvalnosti također pomaže u tome kao i brižljivo čuvanje naših misli.

Duh Sveti nikada ne odlazi, uvijek dolazi da ostane s nama. Ne mijenja adrese. Jednom kad počne raditi, odbija otići. Ali važno je da mi budemo pokrenuti u duhovnim stvarima. Sve što je vruće može postati hladno ukoliko se vatra ugasi.

Prošla sam kroz razdoblje od šest mjeseci kada mi je Bog zabranio tražiti išta osim više Njega. Bila je to velika disciplina približavanja Njemu na dubljoj razini bliskosti nego što sam poznavala ranije.

Ja bih počela moliti da mi Bog da to i to, tad bih se zaustavila i sjetila Njegovih uputa, pa bih rečenicu završila s ‘više Tebe’.

Bog nam daje sve što trebamo i On zna što nam je potrebno prije nego što to i zatražimo. Ako se radujemo Njemu i gladni smo Njega, On će ispuniti želje naših srca. Ohrabrujem te, danas i svaki dan se ispunjavaj Duhom Svetim i čezni za više Boga u svom životu, a On će se pobrinuti za ostalo.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Ostati ispunjen Duhom Svetim ti daje osjećaj zadovoljstva unatoč tvojim okolnostima u kojima se, možda, trenutno nalaziš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon