Budi miran

„Prestanite i znajte da sam ja Bog, uzvišen nad pucima, nad svom zemljom uzvišen!“ – Psalam 46:10

Uvijek mi je bilo lako govoriti, ali sam slušati morala učiti. Jednom sam osjetila da moj muž ne želi provoditi vrijeme razgovarajući sa mnom, pa sam mu rekla da smatram da trebamo više razgovarati. On mi je rekao: „Joyce, mi ne razgovaramo. Ti pričaš, a ja slušam.“ Bio je u pravu, a ja sam se trebala promijeniti ukoliko želim da on želi provoditi vrijeme sa mnom.

Ubrzo sam otkrila da na isti način tretiram i Boga. Ja bih govorila i očekivala da me On sluša. Žalila bih se kako nikada ne čujem Njega kako mi govori, ali istina je bila da nikad nisam imala vremena slušati Njega. Današnji stih nam govori da trebamo biti mirni i znati da je Bog – Bog. Mnogima od nas je još uvijek teško to učiniti jer naše tijelo voli biti zauzeto i aktivno, ali moramo naučiti aktivno provoditi vrijeme s Njim, smireni i u tišini ako želimo čuti Božji glas.

Za mnoge ljude slušanje je sposobnost koja se mora razvijati i vježbati. Ponekad to znači da moraš mirno sjediti u Božjoj prisutnosti bez da išta kažeš. Trebali bismo vježbati slušanje! Jedan od načina jest pitati Boga koga On želi danas da blagosloviš ili ohrabriš – a zatim budi miran i slušaj. Iznenadit ćeš se koliko On brzo reagira staviti nekoga u tvoje srce. On ti može dati određene stvari koje možeš učiniti kako bi potaknuo nekoga. Dok slušamo Božje smjernice, On nam daje i kreativne ideje koje možda nikad nismo uzeli u obzir. Odvoji vrijeme biti miran i pažljivo Ga slušati, a zatim budi poslušan i učini ono što ti kaže.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Uzmi vrijeme danas; budi miran i slušaj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon