Budi odvažan

Budi odvažan

„Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas!“ – Hebrejima 4:16

Kad se ti i ja molimo, Bogu moramo pristupiti kao vjernici, a ne kao prosjaci. Zapamti, prema Hebrejima 4:16, možemo hrabro doći pred prijestolje milosti: ne kao prosjaci, nego hrabro; ne ratoborno, već smjelo.

Obavezno drži ravnotežu. Imaj poštovanje, ali budi hrabar. Pristupi Bogu s pouzdanjem. Vjeruj da se oduševljava tvojim molitvama i spreman je odgovoriti na svaki zahtjev koji je u skladu s Njegovom voljom.

Kao vjernici, trebali bismo poznavati Riječ Božju koja je Njegova volja. Što više proučavamo Božju Riječ, to postajemo sigurniji u ono što tražimo od Boga.

Dok hrabro pristupamo pred prijestolje Božje milosti tražeći u vjeri po Njegovoj Riječi i u ime Njegova Sina – Isusa Krista, možemo znati da će naše molitve biti uslišane. Ne zato što smo savršeni ili vrijedni u sebi samima, ili zato što nam Bog bilo što duguje, već zato što nas voli i želi nam dati ono što trebamo u životu.


Isus je prolijevanjem svoje krvi kupio za nas slavnu baštinu. Kao subaštinici s Njim, možemo hrabro moliti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon