Budi upotrebljiv

Budi upotrebljiv

„Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu – kao svoje duhovno bogoslužje.“ – Rimljanima 12:1

Ako si vjernik, tvoj život je posvećen Bogu i odvojen za Njegovu upotrebu. Ne pripadaš sebi; sada si dio nečeg većeg. Nevjerojatno je pomisliti da naš život nije naš; skupo smo plaćeni (1. Korinćanima 6:20). Mi pripadamo Bogu i naš život ima veliku svrhu u Njemu!

Što smo bliži Bogu, to više otkrivamo kako Mu pripadamo, trebamo surađivati s Njim i bitu Mu na raspolaganju da nas upotrijebi.

Mnogo godina sam molila Boga da mi da ono što želim. „Bože, kad bi mi samo dao ovo ili ono, bila bih sretna.“ Ali Bog mi je pokazao da radost dolazi kad mu predam svoje planove. Umjesto da molim za svoje želje, počela sam učiti moliti za Njegove želje za moj život.

Bog jednostavno zahtijeva da budemo dostupni i upotrebljivi. Svi mi to možemo! Možemo predati svoj život Bogu, vjerovati Mu da je Njegov plan najbolji mogući plan za našu budućnost.


Možda nećemo dobiti sve što želimo. Ali ako vjerujemo Bogu, shvatit ćemo da je ono što On želi za naš život veće od svega što mi možemo zamisliti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon