Daj sebi dar

„Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti.“ – Efežanima 4:32

Bilo kakvo neopraštanje, gorčina, ogorčenost ili uvreda mogu nas onesposobiti čuti od Boga. Riječ Božja vrlo je jasna na ovu temu. Ako želimo da nam Bog oprosti grijehe i uvrede, moramo oprostiti drugima njihove grijehe i uvrede protiv nas.

Efežanima 4: 30–32, odlomak koji sadrži naš današnji stih, uči nas kad u svojim srcima gajimo negativne emocije poput bijesa, ogorčenosti i neprijateljstva, to žalosti Duha Svetog. Kad iz bilo kojeg razloga držimo neopraštanje prema nekome, to otvrdne naša srca i sprječava nas da budemo osjetljivi na Božje vodstvo u našem životu.

Jednom sam čula da je netko rekao da je nepraštanje poput ispijanja otrova nadajući se da će tvoj neprijatelj umrijeti. Zašto svoj život provoditi u ljutnji i ogorčenosti na nekoga kad vjerojatno ta osoba uživa u svom životu i čak ga nije briga što si ti uznemiren? Učini si uslugu – oprosti onima koji te povrijede! Daj sebi dar oprosta. To će donijeti mir u tvoje srce i dati ti mogućnost čuti Božji glas i slijediti Njegovo vodstvo u tvom životu.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Daj sebi dar oprosta prema drugima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon