Danas možeš pobijediti

Danas možeš pobijediti

„Misao tijela dakle [što je smisao i razum bez Duha Svetog] smrt je… A misao Duha [Svetog] život je i mir duše [sad i zauvijek].“ – Rimljanima 8:6

Mi smo, upravo sada, usred rata. To je duhovno ratovanje i borimo se protiv poglavarstava, protiv vlasti, protiv vladara tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova na nebesima (Efežanima 6:12). Moramo imati duhovan način razmišljanja da bismo pobijedili u bitci.

Nažalost, postoji mnogo vjernika koji djeluju tjelesnim načinom razmišljanja. Ali ako želimo živjeti na način koji može mijenjati naš svijet, onda moramo prestati živjeti u tijelu i početi živjeti u Duhu.

Svatko od nas treba neprestano stavljati svoje tjelesne želje pod kontrolu Duha Svetog i ne puštati našim emocijama i mislima vladati nama. Pismo objašnjava kako je duh protiv tijela i tjelo protiv duha – stoga su oni u neprijateljstvu jedan prema drugome.

To je rat! Đavo nas mrzi i on stalno radi prekovremeno pokušavajući nas uvjeriti da se prepustimo tijelu. Na kraju, ti odlučuješ tko pobjeđuje u tvom životu. Dobra vijest je da ti ne moraš biti podložan svom tijelu. Možeš živjeti po Duhu, dovesti svoje tijelo u sklad sa Njegovom voljom. Danas možeš pobijediti!


Molitva

Bože, danas želim pobijediti. Želim imati duhovne misli – život i mir. Danas biram Tvoga Duha. Pomozi mi dovesti svoje tijelo u sklad sa Tvojom voljom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon