Dobro iz lošeg

Dobro iz lošeg

„Osim toga, iako ste vi namjeravali da meni naudite, Bog je bio ono okrenuo na dobro: da učini što se danas zbiva – da spasi život velikom narodu.“ – Postanak 50:20

Bog želi obnoviti tvoju dušu. Što si Mu bliži, to više doživljavaš Njegovo iscjeljenje, osnaženje i silu obnove. Vratit će te na mjesto gdje je tvoj život skrenuo s puta i od tog mjesta ka naprijed će sve dovesti u normalu.

Josip je klasični biblijski primjer kako Bog uzima ono što je namijenjeno za zlo protiv nas i okreće to na naše dobro. U toj dramatičnoj sceni u kojoj Josip u Postanku 50:20, govori svojoj braći da je zlo koje su mu namjeravali nanijeti (a bilo je uistinu zlo) Bog iskoristio za dobro kako bi spasio njih i njihove obitelji, i stotine tisuća drugih ljudi u vrijeme gladi.

Iskreno, u svom životu ne mogu reći da mi je drago što sam bila zlostavljana. No, snagom opraštanja i predavanjem svake boli i povrede Bogu, On me iscijelio i učinio boljom, jačom, duhovno moćnijom i osjetljivijom osobom. Obnovio je moju dušu i odagnao strah i nesigurnost. Mogu se pouzdati, voljeti, opraštati i živjeti u jednostavnom pristupu u životu jer je Bog obnovio moju dušu, a On može učiniti istu stvar i za tebe.


Ako se u tvom životu dogodi nešto loše, zapamti ovo: Samo Bog može promijeniti tvoje okolnosti. On može iz lošeg proizvesti dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon