Dom za Božji Duh

„Da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim; u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni.“ – Efežanima 3:17

Ako si nanovo rođen, nadam se da znaš da Isus živi u tebi kroz silu Duha Svetog. Pitanje je, osjeća li se On ugodno u tebi? Osjeća li se kao doma? Iako Božji Duh živi u tebi, i druge stvari također žive u tebi – poput straha, bijesa, ljubomore, mrmljanja i prigovaranja.

Jednom mi je Bog dao ilustraciju kako je Njemu živjeti u srcu prepunom mrmljanja, prigovaranja i razdora. Pretpostavimo da odeš kod prijateljice i ona ti kaže: „Uđi. Donijet ću ti šalicu kave. Smjesti se udobno i osjećaj se kao da si doma.“ Zatim tvoja prijateljica počne vikati na svog muža i njih dvoje nastave vikati i svađati se ispred tebe. Koliko bi ti bilo ugodno biti prisutan dok se oni svađaju?

Ako želimo biti ugodan dom za Duha Svetog, moramo se odreći stvari zbog kojih zaboravimo na Njegovu prisutnost i koje nisu na Njegovu slavu. Moramo prestati biti ispunjeni svađom i nemirom, gunđati i gajiti nepraštanje. Umjesto toga, moramo biti sigurni da se naša nutrina bavi stvarima koje ugađaju i štuju Božju prisutnost. Naša usta bi trebala biti prepuna hvale i zahvalnosti. Svako jutro bismo trebali probuditi se sa stavom srca koje kaže: „Dobro jutro, Gospodine. Želim da ti moja nutrina bude ugodna i da se osjećaš kao doma u meni.“

Svi moramo napraviti pregled stvari koje ulaze u naše srce jer ono je prebivalište Božje. Kad preispitujemo svoju nutrinu, gledajmo na sveto tlo na kojem je Bog odlučio stvoriti svoj dom i učinimo Njegovo prebivanje u nama ugodnim.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Budi siguran da je tvoja nutrina ugodno mjesto za Gospodina.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon