Duh Sveti nam daje pobjedu nad emocijama

Duh Sveti nam daje pobjedu nad emocijama

„I ja ću moliti Oca i On će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek.“ – Ivan 14:16

Naš neprijatelj broj jedan su emocije. Skloni smo se voditi onako kako se osjećamo, ali moramo shvatiti da su osjećaji promjenljivi i mijenjaju se svakodnevno. Trebamo biti oprezni i ne slijediti svaku misao koja nam padne na pamet jer naše misli i osjećaji nam diktiraju istinu.

Na primjer, mnogi ljudi su deprimirani jer se ne mogu suočiti s istinom, ali Duh Sveti je došao otkriti nam istinu. Moramo se suočiti s istinom i preuzeti odgovornost za naše postupke radije nego tražiti izgovore i kriviti druge za naše probleme. Kad tražimo od Boga da nam pomogne, duh težine nas napušta i osjećamo se lagano i slobodno.

Možeš iskusiti pobjedu nad svojim osjećajima popuštajući Duhu Svetom i pokoravajući se mudrosti koju On otkriva. Isus Ga je poslao da bude naš Utješitelj, Savjetnik, Pomagač, Molitelj, Branitelj, Onaj koji nas jača i stoji uz nas zauvijek.

Bogu hvala, pa ne moramo biti razočarani, obeshrabreni, depresivni ili očajni. Duh Sveti nam daje pobjedu nad našim osjećajima!


Molitva:

Duše Sveti, ne mogu samostalno kontrolirati svoje emocije i ponašanje. Hvala Ti što mi pomažeš i daješ mi Tvoju snagu da me vodi do pobjede.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon