Povjerenje u Boga kroz emocionalne kušnje

Povjerenje u Boga kroz emocionalne kušnje

„Oče, ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego Tvoja neka bude!“ – Luka 22:42

Rast u zrelog kršćanina koji slijedi Duha Svetog nije nešto što se događa preko noći – to je proces učenja kojem treba vremena. Malo po malo, jedno iskustvo za drugim, Bog testira naše emocije, dajući nam mogućnost da rastemo.

Bog nam dopušta proći kroz teške situacije koje potiču naše emocije. Na taj način možemo vidjeti sebe koliko možemo biti emocionalno nestabilni i koliko nam je potrebna Njegova pomoć. Isus je to ilustrirao. Noć prije nego što je umro za naše grijehe, našao se u velikoj emocionalnoj kušnji. Nije želio umrijeti, ali je prešao preko tih osjećaja i molio: „Ne moja volja, nego Tvoja.“ Stvari se sigurno nisu popravile odmah, ali na kraju je Isus izašao kao pobjednik iz najveće moguće kušnje.

Možeš pobijediti svoje emocionalne kušnje. Isus nije bio vođen svojim osjećajima, pa tako ne moraš ni ti. Kada te stvari pogode emocionalno, iskoristi trenutak i promotri kao priliku ući u mjesto apsolutnog povjerenja u Boga.


Molitva

Gospodine, znam da mogu vjerovati Tebi kad mi emocionalne kušnje dođu na put. Sa Isusom kao primjerom, ja kažem: „Ne moja volja, nego Tvoja.“ Ti znaš što je najbolje za mene i ja Ti u potpunosti vjerujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon