Gospodin je tvoja snaga

Gospodin je tvoja snaga

„Na kraju, budite jaki u Gospodinu [budite osposobljeni u svojoj sjedinjenosti s Njim], crpite snagu od Njega [tu snagu koju osigurava Njegova bezgranična sila].“ – Efežanima 6:10

Moramo shvatiti da je dio Sotoninog plana da nas, vjernike, učini umornim. U Danijelu 7:25, Pismo govori o viziji koju je imao prorok Danijel: „I on će…zatirati Svece Svevišnjega…“

Ali Bog nas želi ohrabriti. U Rimljanima 8:37 kaže: „Ali u svemu ovom sjajno pobjeđujemo po onome koji nas ljubi.“ Drugi prijevod kaže da smo u Njemu “više nego pobjednici“, a to znači da i prije nego što nevolja dođe, mi znamo tko pobjeđuje. To mi se sviđa, a tebi?

Možemo odlučiti u našim srcima imati takav intiman odnos s Bogom, kroz molitvu i Njegovu Riječ i tako uvijek biti ojačani snagom Njegovih obećanja. Intimnost s Bogom stvara snažne kršćane koji mogu nadvladati đavla!

Živi svoj život potpuno siguran u Božju snagu i nemoj se bojati iskušenja koja mogu proizvesti umorne i malaksale kršćane. Ostani snažan u Njemu i u snazi Njegove moći.

Molitva:

Bože, Ti si jedina moja snaga. Neću dopustiti đavlu da me učini umornim kršćaninom. Ostat ću jak u odnosu s Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon