Govori Riječ planinama

Govori Riječ planinama

„Zaista, kažem vam, ako tko rekne ovoj gori: ‘Digni se i baci se u more’ i ne posumnja u srcu svome, nego uzvjeruje da će se dogoditi ono što veli, to će mu i biti.“ – Marko 11:23

Kad je Isus rekao da ćemo govoriti planini, zapovjediti joj da se digne i baci u more, On je dao radikalnu izjavu.

Mi obično govorimo ‘o planinama’ ili o izazovima u našim životima, ali Božja riječ nas upućuje da govorimo njima, a kada to činimo, moramo im odgovoriti Božjom Riječju.

U Luki 4, kada je Sotona pokušavao kušati Isusa u pustinji, Gospodin je na svaku optužbu odgovorio citirajući Pismo. On je u više navrata citirao stihove koji su odgovarali na neprijateljeve laži i obmane.

Mi imamo tendenciju ovo raditi neko vrijeme, ali kad ne vidimo brze rezultate, prestanemo govoriti Riječ našim problemima i počnemo govoriti o našim osjećajima. Upornost je ključna karika za dobivanje pobjede.

Kontinuirano govoriti Riječ je moćno i apsolutno neophodno u nadvladavanju bilo kojeg problema ili negativne situacije. Znaj što vjeruješ i budi odlučan držati se toga do kraja.

Molitva:

Duše Sveti, podsjeti me svakodnevno govoriti Riječ gorama u mom životu. Svaki put kad se počnem žaliti ili očajavati, potakni me smjelo govoriti Tvoju Riječ s pouzdanjem u Tebe i pomicati planine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon