Imaš duhovnu ‘punomoć’

Imaš duhovnu 'punomoć'

„No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama.“ – Ivan 16:7

O, kako bi bilo divno fizički hodati s Isusom. Ali On je rekao svojim učenicima da će za njih biti bolje kad ode jer će tada poslati svog Duha da stanuje u svakom vjerniku. Rekao im je da će se, iako su bili žalosni zbog vijesti o njegovom odlasku, ponovno obradovati baš kao što žena pati tijekom poroda, ali se raduje kad se dijete rodi.

Isus je znao da će se promijeniti razmišljanje kad vide slavu Njegovog Duha u sebi i snagu koja je na raspolaganju svakom od njih kroz privilegiju korištenja Njegovog imena u molitvi. On im je doslovno dao, a dao je svima onima koji vjeruju u Njega, svoju ‘punomoć’, zakonsko pravo da koriste Njegovo ime. Njegovo ime zauzima Njegovo mjesto; Njegovo ime predstavlja Njega.

Isus je već bio savršen za nas. On je već ugodio Ocu za nas; stoga, nema pritiska na nas da mislimo da moramo imati savršenu evidenciju ispravnog ponašanju prije nego što molimo. Kad dođemo pred Oca u Isusovo ime, možemo priznati svoj grijeh, primiti Njegov oprost i hrabro podići naše molitve.


Kad se ime Isus izgovara u vjeri, cijelo nebo sluša.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon