Iskusiti ljubav Božju

Iskusiti ljubav Božju

„U ovom se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svoga jedinorođenoga posla u svijet da živimo po Njemu.“ – 1. Ivanova 4:9

Za mnoge ljude, kad bi ih pitali jesu li dobri, u sebi bi vjerojatno iskreno pomislili da stvarno nisu. Znam da je to istina jer sam na isti način razmišljala prije nego što sam shvatila prirodu Božje ljubavi i Njegov razlog zašto me voli. Ovo pogrešno razumijevanje moje vrijednosti kao Božjeg djeteta utjecalo je na način kako sam se odnosila prema drugima. Bila sam nestrpljiva prema ljudima, legalistički nastrojena i oštra, osuđivala, gruba, sebična i teško bih praštala.

U moj je život došao proboj kad mi je Bog počeo pokazivati da nemam ljubavi za druge jer osobno nisam bila primila Njegovu ljubav. Da, poznavala sam biblijsko učenje o tome da me Bog voli, ali to ju nikad nisam primila i prihvatila kao stvarnost u svom srcu.

Istina je da se Bogu sviđa što nas voli. Jednom kad shvatiš da te Bog voli i to ne zato jer si nešto učinio ili nisi učinio, onda se možeš prestati truditi zaslužiti Božju ljubav već ju jednostavno primiti i uživati. Ovo je korak od životne važnosti za blizak odnos s Ocem.


Svaki dan bar deset puta reci glasno: „BOG ME VOLI!“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon