Istinska sreća

Istinska sreća

“U svemu sam vam dao primjer da se tako treba truditi i pritjecati u pomoć nemoćnima, te se sjećati riječi Gospodina Isusa Krista koje on sam reče:“ Blaženije je davati nego primati.“ —Djela 20:35

Prije mnogo godina nisam imala pojma koliko snažno Božje srce osjeća u vezi davanja drugima. Živjela sam jedan sebičan život. Konstantno sam se borila i nastojala pronaći sreću. Na kraju sam bila iscrpljena, pod stresom i definitivno nesretna.

Međutim, Bog me naučio nešto o istinskoj sreći. Jednom kad sam shvatila da je sreća proizvod kada činimo nešto dobro za druge ljude, počela sam usvajati stil života koji traži načine kako pomoći ljudima – svaki dan.

Biblija kaže u Djelima 20:35 – U svemu sam vam dao primjer da se tako treba truditi i pritjecati u pomoć nemoćnima te se sjećati riječi Gospodina Isusa Krista koje on sam reče:“ Blaženije je davati nego primati.“

To je nevjerojatno. Davanje donosi više sreće nego primanje? To nema puno smisla. Živimo u svijetu i kulturi koja je opsjednuta primanjem. Toliko puta gledamo u bogate ljude i mislimo: “Mora da su jako sretni.“

Ali, istinska sreća dolazi kroz davanje drugima. To ne znači da moraš dati milijune. Sve što Bog traži jeste da daješ ono što imaš.

Nikad ne želim biti osoba koja će jednostavno reći: “Pa, dajem dovoljno, zadovoljna sam.“ U stvarnosti, to nikada neće donijeti zadovoljstvo. Ne, želim pomoći ljudima što više mogu.

Danas pronađi nekoga kome možeš dati. Bez obzira koliko je veliko ili malo to što daješ; bilo da je novac, vrijeme ili ohrabrenje, samo daj to što imaš. Iskusi istinsku sreću koja dolazi od davanja.


Molitva

Bože, znam da prava sreća dolazi od davanja, a ne od primanja. Želim živjeti život istinske sreće koja zaboravlja na svoje sebične želje i daje onima koji me okružuju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon