Istinsko zadovoljstvo

„Jer gladnu dušu on nasiti, dušu izgladnjelu on napuni dobrima.“ – Psalam 107:9

Nadam se da ste s Bogom iskusili izuzetna vremena ispunjena zadovoljstvom. Samo On uistinu može nahraniti gladnu dušu, pa nemojte gubiti vrijeme na prazna traženja. Bez obzira što posjedujemo, kamo idemo ili što radimo, ništa osim Boga nas ne može uistinu zadovoljiti. Novac, putovanja, kuće i namještaj, odjeća, velike mogućnosti, brak, djeca i mnogi drugi blagoslovi svakako mogu biti uzbudljivi i trenutno nas usrećiti, ali sreća se temelji na onome što se događa u određenom trenutku, dok se istinska radost, koju Bog želi od nas temelji na unutarnjem uvjerenju koje je potpuno neovisno o vanjskim okolnostima.

Nikada nećemo biti doista zadovoljni ako Boga ne stavimo na prvo mjesto u svemu, ali kad to učinimo, On će nam nadodati ono što nam je potrebno  (vidi Matej 6:33).

Trošimo vrijeme i novac i pažljivo planiramo naš dnevni jelovnik. Ponekad znamo što ćemo jesti sutra! Kao što moramo hraniti svoja prirodna tijela, moramo se i duhovno hraniti. Često nam se čini da mislimo da možemo imati sjajan odnos s Bogom bez da se hranimo Njegovom Riječi i ispunjavamo se Njegovom prisutnošću. Tražite Ga barem jednako marljivo kao što tražite fizičku hranu.

Stvoreni smo da uživamo u živom, vitalnom odnosu s Bogom i uvijek će nam nešto nedostajati dok to ne učinimo. Ako odvojimo vrijeme za trpezu Njegove Riječi i uživamo u Njegovoj prisutnosti svaki dan, doživjet ćemo duboko i trajno zadovoljstvo.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Svoju dušu hrani jednako kao što hraniš svoje tijelo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon