Isus nije farizej

Isus nije farizej

„Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.“ – Ivan 3:18

Bog želi izliječiti svoj narod od starih povreda koje su uzrokovane odbacivanjem. Bog želi da znaš da te On nikada neće odbaciti. U Mateju 11:28, On kaže: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“ To se odnosi na one koji se trude biti savršeni, a kad padnu, krivnja ih izjeda.

U Ivanu 3:18, Isus se obraća ljudima koji su pokušavali živjeti po farizejskom zakonu. Potrebno je mnogo da bi udovoljio farizejima – i danas ih ima dosta. Sigurna sam da bar jednog poznaješ – nekog tko ti između redova poručuje da te prihvaća ako si savršen i udovoljavaš mu, a ako slučajno nisi – odbacit će te bez trunke ljubavi.

Isus nije farizej. On govori u Ivanu 3:18 da onaj koji vjeruje u Njega neće biti osuđen. Vjeruj u Njega, ljubi Ga, zalijepi se za Njega, pouzdaj se i vjeruj Mu. Tada zaista istinski možeš uči u život obilja koji ti nudi.


Molitva:

Bože, hvala Ti što me voliš i što me uvijek prihvaćaš. Vjerujem u Tebe, volim Te, vjerujem Ti i oslanjam se na Tebe sa svime što je u meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon