Izabrati Ustrajnost

Izabrati ustrajnost

„Poradi toga podsjećam te: raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku. Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.“ – 2. Timoteju 1: 6-7

Kad prolazimo kroz teške sezone, dobra je stvar podsjetiti se da trebamo ustrajati kako bismo ispunili Božji poziv u svom životu. U one dane kad bi najradije odustao, sjeti se da ti je Bog dao silu za opstati!

U današnjem stihu vidimo primjer Timoteja, mladog propovjednika koji se jednostavno osjećao kao da odustaje. Vatra koja je nekoć gorjela u njemu, počela se hladiti. Crkva je u to vrijeme bila izložena progonu, a Timotej je imao strahove. Možda se osjećao istrošeno i da se sve oko njega ruši. Došao je na mjesto gdje mu je bilo potrebno ohrabrenje i da se raspiri u vjeri.

Pavao je govorio: „Timotej, možda se osjećaš kao da bi digao ruke, ali te podsjećam na Božji poziv u tvom životu. Bog ti je dao duh sile, ljubavi i razbora.“ Pavao je ohrabrio Timoteja da ostane stabilan.

Ako imamo stabilnost, činimo ono što je ispravno čak i kad je teško i kad se ne osjećamo dobro. Ohrabri se danas – možeš učiniti sve što trebaš. U Kristu imaš sve što ti je potrebno!


Odustajanje je opcija samo za one koji se ne žele boriti u životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon