Iznutra na van

„Sva lijepa korača kći kraljeva u haljinama zlatom vezenim.“ – Psalam 24:13

Tijekom božićne sezone izlozi robnih kuća često imaju svijetle, sjajne poklone sa savršeno vezanim mašnama. Ti darovi mogu izgledati poželjno, ali ako bismo ih otvorili, unutra ne bismo pronašli ništa. Oni su prazni, samo za izlog. Naši životi mogu biti isti, poput lijepo zamotanih paketa u kojima nema ničega vrijednog. Izvana naš život može drugima izgledati privlačno ili čak zavidno, ali iznutra smo možda suhi i prazni. Izvana možemo izgledati duhovno, ali iznutra biti nemoćni ako ne dopustimo da Duh Sveti stvori svoj dom u našim srcima.

Stih za danas naglašava važnost unutarnjeg života. Bog stavlja Duha Svetoga u nas da radi na našem unutarnjem životu – našim stavovima, našim odgovorima, našim motivacijama, našim prioritetima i drugim važnim stvarima. Dok se pokoravamo Kristovu gospodstvu u našim najdubljim bićima, osjetit ćemo kada nam On govori i iskusit ćemo njegovu pravednost, mir i radost koja se uzdiže iz nas da nas osnaži za bogat život (vidi Rimljanima 14:17).

Duh Sveti živi u nama kako bi nas učinio sličnijima Kristu i ispunio Njegovom prisutnošću i vodstvom, tako da ćemo imati nešto za podijeliti s drugima; nešto što ulazi duboko u srž našeg bića i što je vrijedno i moćno pružiti život svima s kojima komuniciramo.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Usredotoči se na unutarnji život, a ne na vanjski.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon