Izuzetno, obilno iznad

Izuzetno, obilno iznad

„Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti.“ – Efežanima 3:20

Jesi li se nekada molio za povrijeđene ljude i imao silnu želju u svom srcu da im pomogneš? Znam da svakako ja jesam. U takvim trenucima osjećam da je moja želja veća od moje sposobnosti, i jest – ali nije veća od Božje sposobnosti.

Kad nam stvar s kojom se suočavamo u životu iskrsne pred očima toliko da nam blokira misli, možemo se sjetiti razmišljati Kristovim umom. Gledajući ljudskim očima mnoge stvari izgledaju nemoguće. Ali Bog želi da vjerujemo u velike stvari, pravimo velike planove i očekujemo da će učiniti stvari toliko nevjerojatne da nas ostavi otvorenih usta sa strahopoštovanjem.

Bog obično ne naziva ljude sposobnima; da jest, ne bi dobio slavu. Često bira one koji se prirodno osjećaju kao ne mogu, ali koji su spremni ustati iznutra i poduzeti hrabre korake vjere. Naučili su tajnu kako ostati blizu Boga i vjeruju da će Njegova ‘preobilna’ sila djelovati u njima.


Kad se tvoje želje čine silno velike, a ne vidiš način na koji ih možeš ostvariti, zapamti da, iako ne znaš način, poznaješ Onog koji ga može stvoriti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon