Je li vrijedno?

Je li vrijedno?

„Ali ljubite istinu i mir!“ – Zaharija 8:19b

Božja je iskrena želja da živiš ispunjen mirom. Što si bliži Gospodinu i što više ovisiš o Njemu, to ćeš više imati mira.

Nijedan položaj ili posjed nisu vrijedni ako nemaš mir. Novac, status, popularnost – sve je besmisleno ako nemaš mir. Jednostavno ne postoji cijena za mir.

Mnogi ljudi provode svoj život pokušavajući se popeti na ljestvici uspjeha, ali kad se popnu još jednu stepenicu, izgube još više mira, radosti i vremena koje su mogli provesti s obitelji. Cijeli život im je prožet pritiskom i stresom u pokušaju zadržati ono što su stekli. Ali nikada nismo uistinu uspješni ako nemamo mir.

Neki čak rade i nekoliko poslova kako bi stekli ono što im svijet nudi i govori: „Moraš imati ovo da biste bi bio istinski sretan.“ Kad dobiju te stvari, i dalje nemaju mir.

Stih iz Rimljana 4:17 nam kaže: „Kraljevstvo Božje nije u jelu i piću.“ To nisu stvari koje novac ili status mogu osigurati već ‘pravednost, mir i radost u Duhu Svetom’. Kraljevstvo se Božje nalazi u spoznaji tko smo u Kristu i u ‘miru Božjem koji nadilazi svako razum’ (Filipljanima 4: 7).


Bog želi da tvoje potrebe budu izobilno podmirene i budeš u mogućnosti blagoslivljati druge. Nikada ne sumnjaj da te Bog želi blagosloviti, ali ne traži ništa što bi te dovelo do mjesta da izgubiš svoj mir.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon