Jesi li posvećena posuda?

Jesi li posvećena posuda?

„Ako se, dakle, tko očisti od tih govora, bit će posuda za plemenitu upotrebu, posvećena, korisna domaćinu i prikladna za svako dobro djelo.“ —2. Timoteju 2:21

Biblija nas uspoređuje sa zemljanim ili krhkim ljudskim posudama (vidi 2. Korinćanima 4:7). Mi smo načinjeni od gline poput lonaca nastalih na lončarevom kolu (vidi Izaija 64:8). U Postanku 2:7 se spominje da je Bog stvorio Adama iz prašine, a Psalam 103:14 kaže da On [ozbiljno] poznaje našu građu, spominje se [utiskuje u Njegovo srce] da smo prašina.

Iako smo slabi i nesavršeni, kad naše posude ispunimo s Riječju Božjom, postajemo posude Njegovog blagoslova, spremani izliti sebe da bi nas On koristio. Svi smo mi vrijedni Gospodinu – Bog može koristiti i napuknute lonce!

Ali najprije se moramo posvetiti Bogu.

Poslanica 2. Timoteju  2:21 nas podsjeća: „Ako se, dakle, tko očisti od tih govora [od onoga što je nemarno i nečisto, koji se odvaja od kontaminiranih i pokvarenih utjecaja], bit će posuda za plemenitu upotrebu, posvećena , korisna domaćinu i prikladna za svako dobro djelo.“

Danas, kad se odvojiš za Gospodina i postaneš posuda posvećena Njemu, Bog će učiniti nevjerojatne stvari kroz tvoj život.


Molitva

Gospodine, ja sam Tvoj. Želim biti korisna posuda koju ćeš ti koristiti. Posvećujem se Tebi. Želim biti ispunjen Tvojom Riječju, prikladan i spreman za svako dobro djelo koje imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon