Jesi li voljan biti istreniran?

Jesi li voljan biti istreniran?

„Ta gledajte, braćo, sebe, pozvane: nema mnogo mudrih po tijelu, nema mnogo snažnih, nema mnogo plemenitih. Nego lude svijeta izabra Bog da posrami mudre, i slabe svijeta izabra Bog da posrami jake.“ – 1. Korinćanima 1:36-26

Kad promotrimo učenike koje je Isus odabrao, možemo primijetiti da Bog ne bira uvijek one za koje se čini da su kvalificirani. Nije važno koji darovi, talenti, iskustva misliš da ti nedostaju, Bog će te podučiti i osigurati trening koji ti je potreban da bi učinio ono za što te je pozvao.

Pripremit će te na način koji On odabere. Ponekad je to formalni trening, ali često nije. Bog će upotrijebiti sve u tvom životu da te obuči ako želiš biti obučen. Žalosno je reći da mnogi ljudi imaju velike pozive u životu, ali su previše nestrpljivi da bi prošli proces pripreme koja je potrebna za njihovo osposobljavanje.

Estera je imala godinu dana pripreme prije nego što je smjela izaći pred kralja. Dvanaest mjeseci je strpljivo prolazila kroz proces pročišćavanja, a Bog ju je iskoristio da spasi svoj narod od opake Hamanove zavjere.

Ako se osjećaš nedovoljno kvalificiran za nešto za što vjeruješ da te Bog poziva, nemoj dopustiti da te to spriječi. On će biti tvoj trener. Tijekom ove sezone, nauči ono što te On uči i budi spreman iskoračiti kad se ukaže prilika.


Bog će te opremiti za viziju koju ti je dao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon