Kad se bojimo

Kad se bojimo

„Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“ – Izaija 41:10

Jedna od dobrobiti koje su nam na raspolaganju kao vjernicima je sloboda od straha. Ako je strah imao moć nad tobom u tvojoj prošlosti, možeš ga se osloboditi. Uz Božju pomoć, možeš naučiti kako prevladati strah i početi živjeti bogatim životom koji je Bog planirao za tebe.

Čak i kad se osjećamo uplašeno, ne moramo popustiti pred tim osjećajem. Možemo nastaviti naprijed i djelovati prema Božjem pozivu za naš život jer će Bog biti s nama da nas zaštiti i provede do kraja. Kad se pokoravamo Njemu, On će nam pomoći, ići će ispred nas da vodi bitku i pobjednički će nas dovesti do cilja.

Poruka ‘ne boj se jer ja sam s tobom’ je izražena je u cijeloj Bibliji. Bog ne želi da se bojimo jer nas strah sprječava da idemo naprijed i činimo sve što je za nas planirao. On nas voli i želi nas blagosloviti dok nas strah pokušava spriječiti da doživimo najbolje od Boga.

Najbolji stav koji kršćanin može imati prema strahu je sljedeći: „Strah nije od Boga i neću mu dopustiti da kontrolira moj život! Suočit ću se s njim. Neću se predati strahu. Kad se osjećam uplašeno, nastavit ću se kretati naprijed jer znam da je Bog sa mnom.”


Isus je tvoj izbavitelj. Pristupajući Njemu, On će te osloboditi od straha.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon