Korak po korak

„Jahve reče Abramu:”Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u krajeve koje ću ti pokazati.“ – Postanak 12:1

Abraham je naučio vjerovati Bogu da će ga voditi korak po korak. Njegova priča započinje u Postanku 12:1, u današnjem stihu. Možeš primijetiti da je u ovom stihu Bog dao Abrahamu prvi, a ne drugi korak. U osnovi mu je rekao da neće dobiti drugi korak dok ne izvrši prvi korak. Ovo je tako jednostavno, ali tako duboko i pronicljivo kako Bog govori; daje nam smjernice korak po korak.

Mnogi ljudi odbiju napraviti prvi korak prije nego pomisle da razumiju drugi, treći, četvrti ili peti korak. Ako se pronalaziš u ovome, nadam se da da će te ovo potaknuti da ideš naprijed prema Božjem planu za svoj život pouzdajući se u Njega najprije za prvi korak. Kad učiniš par koraka, tvoja vjera će rasti jer ćeš shvatiti da ispod svakog tvog koraka na koji te je Bog vodio, postoji siguran temelj.

Bog je od Abrahama tražio da učini težak korak, a taj korak je zahtijevao da ostavi sve ono što mu je bilo poznato i blisko, ali mu je obećao da će primiti mnogo ako ga učini.

Kad poslušamo Boga, blagoslovljeni smo. Bog ima dobar plan za naš život, plan koji je dobar za nas. Sve što moramo učiniti je hodati korak po korak.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Budi poslušan glasu Božjem svakim novim korakom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon