Korijen odbačenosti

Korijen odbačenosti

„Da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina.“ – Efežanima 3:17

Odbačenost započinje kao sjeme koje je posađeno u naš život kroz različite situacije koje su nam se dogodile. Bog nas voli i prihvaća, ali đavo nam želi ukrasti tu istinu tjerajući nas da se osjećamo nevoljeno i odbačeno. Kad se ovo dogodi, to utječe na svako područje našeg života. Postaje razgranato stablo koje donosi samo loše plodove.

U čemu god si ukorijenjen, to će odrediti plodove u tvom životu – dobre ili loše. Ako si ukorijenjenu u odbačenosti, zlostavljanju, sramu, krivnji ili lošoj slici o sebi, u razmišljanju da s tobom nešto nije u redu, tvoje ‘stablo’ će nositi depresiju, negativizam, nedostatak samopouzdanja, bijes, neprijateljstvo, duh kontrole, osude, mržnje i samosažaljenja.

Ako si ukorijenjen u Isusu i Njegovoj ljubavi, tada se možeš opustiti i znati da si vrijedan i voljen. Možeš znati da te Bog vidi pravednim kroz tvoju vjeru u Isusa. Sva područja našeg života koja nisu kako treba mogu biti obnovljena kroz Krista i djelo koje je On učinio za nas na križu. To se meni dogodilo, a to Bog može učiniti i za tebe.

Ovo je dobra vijest – možeš biti slobodan od sile duha odbačenosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon