Kristov um

Kristov um

„Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči? A mi imamo misao Kristovu.“ – 1. Korinćanima 2:16

Tebi i meni je dat Kristov um. Ovo obećanje je obećanje iz Božje Riječi. Da bi počeo shvaćati što to znači, razmisli kakav je bio Isusov um dok je živio na zemlji. Bio je siguran u to tko je. Nije dopustio da ga negativnost drugih ometa. Bio je potpuno svjestan da ga Bog voli. Bio je usredotočen na ostvarenje Božjeg plana za svoj život.

Sada odvoji trenutak da razmisliš koje misli ti zaokupljaju um. Ako ti smeta mišljenje drugih, ako se lako iznerviraš ili ti je um pun sumnji i nevjere, onda još uvijek ne doživljavaš sve što Bog želi za tvoj život. Ali, stvari se mogu promijeniti. Bog može obnoviti tvoj um i dovesti te do mjesta pobjede!

Obnova uma je proces koji zahtijeva vrijeme, i to je proces protiv kojeg se neprijatelj agresivno bori. Važno je namjerno odabirati ispravno razmišljanje. Kad osjetimo da je bitka za naš um teška, možemo donijeti odluku da ćemo, uz Božju pomoć, svjesno izabrati misli koje donose život.

Obnova uma odvija se malo po malo, stoga nemoj se obeshrabriti ako se čini da je napredak spor. Zauzmi stav i reci: „Nikada neću odustati! Bog je na mojoj strani. On me voli i pomaže mi!”


Naše misli utječu na našeg unutarnjeg čovjeka, naše zdravlje, našu radost i naš stav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon