Kroz Krista koji te jača

Kroz Krista koji te jača

„Sve mogu u Onome koji mi daje snagu [spreman sam na sve i dorastao za bilo što u Njemu, jer On mi ulijeva unutrašnju snagu; sasvim sam nezavisan kad sam u Kristovom obilju].“ —Filipljanima 4:13

Stih u Filipljanima 4:13 je jako popularan stih koje se često navodi izvan konteksta. Zapisno je: “Sve mogu u Onome koji mi daje snagu.“ To ne znači da možeš raditi sve što želiš jer si tako odlučio. Pavao je govorio konkretno o tome kako je, kroz Kristovu silu, mogao biti zadovoljan bez obzira u kojim okolnostima se nalazio.

Božjom milošću, vjerujem, možemo učiniti sve što trebamo učiniti u životu. To je način razmišljanja koji bismo trebali imati. Ništa nije nemoguće ako vjeruješ Bogu. Možeš podnijeti sve što ti stane na put jer je Bog obećao da nas neće pustiti da budemo kušani preko svoje snage.

Zato zadrži pozitivan stav bez obzira gdje se trenutno nalaziš i što se događa u tvom životu. Razvedri se – Bog je na tvojoj strani. Prestani se uzrujavati zbog stvari koje ne možeš promijeniti.

Bog želi da znaš da On ima jedinstven plan za tvoj život i želi da to prihvatiš, a ne da se uspoređuješ s nekim drugim. Moraš vjerovati da Bog zna bolje od tebe što ti je potrebno i što možeš podnijeti. Uostalom, On te poznaje bolje nego ti sam sebe!


Molitva

Gospodine, poput Pavla, želim da moje zadovoljstvo dolazi od Tebe, a ne vođeno mojim okolnostima. Pokaži mi svaki dan da je Tvoj plan za mene savršen i da ne moram brinuti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon