Ljubav na djelu

Ljubav na djelu

„Po ovome će svi [ljudi] znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge. [ako nastavite pokazivati ljubav među sobom]“ —Ivan 13:35

 Kao kršćani, pozvani smo ljubiti jedni druge. Pismo nam govori da će nas drugi prepoznati kao Isusove učenike ako ljubite jedni druge [ako nastavite pokazivati ​​ljubav među sobom ] – Ivan 13:35.

Jako puno ljudi vidi ljubav kao ’samo osjećaj’, ali ljubav je mnogo više od toga. Prava ljubav se pokazuje kroz naša djela.

Djela ljubavi ne moraju biti nešto nedostižno. Jedan od najboljih načina za pokazivanje Isusove ljubavi je kroz jednostavna, svakodnevna mala djela…

Na primjer, pokloniti nekome mali dar  ili razgovor s osobom kojoj je potreban prijatelj; kupiti i dati vrećicu namirnica samohranoj majci koja živi u susjedstvu, a koja se bori sa financijskim problemima. Pokazivanje ljubavi može biti i jednostavno tako što se osmjehneš i pozdraviš osobu koju sretneš na ulici ili u trgovini.

Postoji mnogo načina na koje možemo pokazati Kristovu ljubav. Kad pokazuješ Njegovu ljubav nekome, to može omekšati srce te osobe, i prije nego što stigneš okrenuti se, oni sami će pronaći način i pokazati ljubav nekoj drugoj osobi!

Zato proslavi ljubav Božju i dopusti Mu da te vodi. Stavlja li ti nekog na srce?

Želim da se moja ljubav prema Isusu odražava tako što ću imati ljubavi za druge – čak i za one koje je teško voljeti. Ako mogu, Božjom ljubavlju, omekšati jedno tvrdo srce, možda će ta osoba omekšati srce neke druge osobe. Druga će doprijeti do treće i Božja ljubav će se širiti…Uskoro bismo imali revoluciju ljubavi!


Molitva

Bože, želim da se moja ljubav prema Tebi odražava u  načinu na koji pokazujem ljubav prema drugima. Pokaži mi način kako da pokažem ljubav prema svima koje mi dovedeš na put.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon