Ljubav, pouzdanje i vjera

Ljubav, pouzdanje i vjera

„Uistinu, u Kristu Isusu ništa ne vrijedi ni obrezanje ni neobrezanje, nego – vjera koja kroz ljubav djeluje.“ – Galaćanima 5:6

Umjesto da se toliko trudimo ojačati svoju vjeru, bilo bi pametnije uložiti vrijeme i trud na jednostavno primanje Božje ljubavi i ljubav prema Njemu. U vjeri jedino možemo hodati na temelju onoga što vjerujemo o Očevoj ljubavi.

Galaćanima 5: 6 nam kažu da vjera djeluje kroz ljubav. Vjera neće uspjeti bez ljubavi. Ovaj stih nam govori da ako ne znamo koliko nas Bog voli, nemamo na čemu temeljiti svoju vjeru.

Pouzdati se Boga i hodati u vjeri znači osloniti se na Njega i vjerovati Njemu za sve. To jedino možeš učiniti s nekim za koga znaš da te bezuvjetno voli. Božja ljubav je Njegov besplatni dar za nas i jednostavno ju trebamo primiti, biti zahvalni na njoj i dopustiti da nas približi Njemu.

Biblija kaže: „Mi ljubimo jer on nas ljubio prije.“ (1 Ivan 4:19). Kad si siguran da te je Bog ljubio prvi, život potpuno predan Njemu postaje za tebe velika avantura. Nitko te na cijelom svijetu neće voljeti kao što te Bog voli.


Kad dopustiš Bogu da te voli, tvoja vjera postaje snažnija i djelotvornija.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon