Mudrost mirnog čekanja

Ludost mirnog čekanja

„Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu.“ – Luka 2:19

Velika mudrost je naučiti tiho razmišljati o onome što osjećaš da ti je Gospodin rekao, pogotovo kad nisi siguran kako će to uspjeti.

Možda ćeš osjećati da ti je Bog obećao nešto o tvojoj djeci, govorio o novom smjeru tvoje karijere, ukazao ti na neke dijelove tvog karaktera koji se trebaju promijeniti. O čemu god da se radi, ako vjeruješ Bogu, strpljivo čekaš i razmišljaš o onome što ti je rekao, On će ti pokaza kako točno da surađuješ s Njegovim planom.

U Marijinom životu se dogodila prilično nevjerojatna stvar. Bila je samo tinejdžerka koja je voljela Boga kad joj se ukazao anđeo Gospodnji i rekao joj da će biti majka Sina Božjega. No, što god je Marija mislila ili osjećala, vjerovala je Bogu govoreći: „Neka mi bude po riječi Tvojoj.“ (Luka 1:38)

Kad nam Bog nešto govori, često to moramo zadržati za sebe. Ako nam kaže stvari koje zapravo ne razumijemo, stvari za koje se čini da nemaju smisla, možemo slijediti Marijin primjer. Možemo razmišljati o tome još neko vrijeme umjesto da trčimo drugima po savjet. Sumnja drugih može pokvariti tvoju vjeru. Ponekad, najbolje što možeš učiniti, jest tiho se držati Božjeg obećanja i tražiti od Njega da ti to razjasni u svoje savršeno vrijeme.


Kad te Bog poziva da nešto učiniš, On ti da vjeru za to.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon