Mekan i osjetljiv

„I ja ću im dati novo srce i nov ću duh udahnuti u njih: iščupat ću iz njih njihovo kameno srce i stavit ću u njih srce od mesa.“ – Ezekiel 11:19

U današnjem stihu Bog obećava da će kameno srce zamijeniti srcem od mesa. Drugim riječima, On može pretvoriti osobu tvrdog srca u osjetljivu osobu mekog srca.

Kad svoj život predamo Gospodinu, On duboko u našu savjest stavlja osjećaj dobrog i lošeg. Ali ako se previše puta pobunimo protiv svoje savjesti, možemo postati osoba tvrdog srca. Ako se to dogodi, trebamo dopustiti Bogu da omekša naša srca kako bismo mogli biti duhovno osjetljivi na vodstvo Duha Svetoga.

Bila sam jako tvrdog srca prije nego što sam počela imati blisko zajedništvo s Gospodinom. Redovito vrijeme u Njegovoj prisutnosti mi je smekšalo srce i učinilo me jako osjetljivom na Njegov glas. Ako naše srce nije osjetljivo na Božji dodir, onda nećemo puno puta prepoznati kad nam govori. On govori nježno, tihim glasom ili s nježnim osvjedočenjem o nečemu.

Osoba tvrdog srca također je u opasnosti da povrijedi druge ljude, a da uopće nije ni svjesna da to čini, a to žalosti Božje srce. Takva osoba je zauzeta radeći svoje stvari i neće biti osjetljiva na Božju volju ili glas. Bog želi omekšati naša srca svojom Riječi, jer okorjelo srce ne može čuti Njegov glas niti primiti ostale brojne blagoslove koje On želi dati.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Neka tvoje srce bude meko i osjetljivo na Božji glas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon