Mi čekamo, Bog govori

„Odvjeka se čulo nije, uho nijedno nije slušalo, oko nijedno nije vidjelo, da bi koji bog, osim Tebe, takvo što činio onima koji se uzdaju u njega.“ – Izaija 64:4

Duh Sveti će nas voditi u nevjerojatne podvige u molitvi ako Ga jednostavno pitamo što da molimo, čekamo na odgovor i onda Mu budemo poslušni. Ne postupamo mudro ako kažemo da nemamo vremena čekati Boga i dopustiti Mu da nam govori i vodi nas u molitvi. Čekat ćemo četrdeset i pet minuta u restoranu da nam donesu hranu, ali nemamo vremena čekati na Boga. Kad čekamo na Njega i upravljamo naša srca prema Njemu, to Ga časti. Po našoj spremnosti da Ga čekamo, On vidi želimo li doista Njegovu volju i jesmo li spremni ovisiti o Njegovom vodstvu.

Puno vremena uštedimo kad okrećemo naša srca prema Njemu i čekamo na Njega. Kao što današnji stih kaže, Bog se pokreće prema onima koji čekaju na Njega. Započni dan jednostavnom molitvom: „Gospodine, volim Te i čekam tvoje vodstvo u molitvi.“ Zatim počni moliti ono što ti je na srcu, a ne ono što je u tvojim mislima ili volji.

Nedavno sam molila da par osoba učine određenu stvar za koju sam znala da ju trebaju učiniti, ali mi je Bog pokazao da se moram moliti da razviju disciplinu jer je nedostatak discipline utjecao na mnoga područja u njihovom životu. Ja sam molila za jedno područje koje sam mogla vidjeti, ali Bog je vidio mnogo dublje od mene.

Drugi put sam molila za nekoga tko je imao problem u ponašanju što sam mogla primijetiti, ali mi je Bog pokazao da je korijen tog problema samoodbacivanje i da moram moliti da ta osoba spozna koliko je Bog voli.

Možeš primijetiti da često molimo ono što vidimo, ali Bog će nas odvesti dublje ako čekamo na Njega.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Vrijeme koje provedemo čekajući na Gospodina, ne može nikada biti uzalud potrošeno vrijeme.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon