Milost – sila koju smo primili besplatno

Milost – sila koju smo primili besplatno

„… Bog je svakomu dodijelio mjeru vjere.“ —Rimljanima 12:3

Ako ste bili dugo u svijetu, mogli ste naučiti da  postoji vrlo malo dana koji idu upravo onako kako bismo željeli. Hvala Bogu, pa nas On nikada neće staviti u neku situaciju bez mogućnosti da u njoj imamo radost.

Vjerujem da nam Bog daje svoju čudesnu milost za svaku situaciju. Ja ovako definiram milost:“Božja sila koja nam pomaže učiniti ono što je potrebno.” Danas možeš imati tu silu, ali je najprije moraš primiti, a jedini način da je primiš je po vjeri.

U Rimljanima 12:3 piše da je Bog svakom pojedincu dodijelio mjeru vjere.

Zapitaj se, što ja radim sa svojom vjerom? Stavljaš li svoje pouzdanje u sebe, u druge ili u svoje okolnosti? To nije život u milosti, to je samo život u vlastitoj snazi i djelima. To neće riješiti situaciju!

Ali kad oslobodiš svoju vjeru i vjeruješ Bogu da će učiniti ono što ti ne možeš, stavljaš svoje pouzdanje u Njega. Zatim će milost – Božja sila – doći kroz kanal vjere i osposobiti te da činiš stvari koje će zadiviti i tebe i druge.

Ovo je dulja definicija milosti: „Božja sila koju primamo besplatno –  što znači da nas to ne košta ništa drugo osim staviti naše pouzdanje u Boga – a što će nam omogućiti da s lakoćom činimo ono što sami nikad ne bismo mogli, bez obzira na borbu ili trud.“

Stavi svoje pouzdanje u Boga. On ti danas želi dati milost.


Molitva

Bože, znam da život neće uvijek ići onako kako ja želim, ali vjerujem Tebi. Vjerom primam Tvoju milost – silu koju si mi besplatno dao da mi pomogneš proći kroz bilo koju situaciju s kojim se danas suočavam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon