Mir

„I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.“ – Filipljanima 4:7

Napisala sam nekoliko dnevnih čitanja na temu – Božje vodstvo svog naroda kroz mir, ali želim to još jednom napomenuti jer je iznimno važno. Ljudi koji rade stvari u životu za koje nemaju mir, imaju očajan život i ništa im ne uspijeva. Moramo slijediti mir.

Današnji stih nam govori kako nas Bog vodi putem mira. Ako nešto radiš poput gledanja televizije i iznenada izgubiš mir zbog toga, to ti Bog govori. Nedostatak mira u toj situaciji je Bog koji zapravo govori: „Isključi ga. Ono što gledaš nije dobro za tebe.“

Ako izgubiš mir kad nešto izgovoriš, Bog ti također govori. Tražiti odmah oprost od Gospodina će ti uštedjeti mnogo problema. Možeš reći: „Žao mi je što sam ovo izgovorio. Pogriješio sam; molim Te, oprosti mi.“ Bog želi biti uključen u sve naše odluke. Jedan od načina kako da znamo imamo li Njegovo dopuštenje za ono što radimo je da primimo Njegov mir kao odobravanje, ili izgubimo mir kao neodobravanje.

Ako nemamo mir, nismo poslušni Bogu jer trebamo dopustiti da Božji mir vlada i upravlja našim srcima. (vidi Kološanima 3:15) Kad god izgubimo mir, moramo se zaustaviti i biti osjetljivi na ono što nam Bog govori. Mir služi kao kompas u našim srcima, usmjeravajući nas u pravom smjeru. Zato Bog u Bibliji kaže: „Težite za mirom sa svima, i za posvećenjem, bez kojega nitko neće vidjeti Gospodina!“ (Hebrejima 12:14).

 BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Slijeđenje mira u tvom životu sačuvat će te od nevolje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon