Misli ispravno, tako da možeš ispravno govoriti

„I jezik je vatra, svijet nepravdâ jezik je među našim udovima, kalja cijelo tijelo te, zapaljen od pakla, zapaljuje kotač života.“ – Jakovljeva 3:6

Negativne izjave počinju negativnim mislima. Na primjer, recimo da neki zaposlenik čuje glasine da će tvrtka za koju radi otpustiti neke zaposlenike i u sebi razmišlja: „Svaki put čim stvari krenu malo na dobro, nešto uvijek se loše dogodi“. A zatim kaže: „Vjerojatno ću izgubiti posao.“

Moje misli su nekada bile tako negativne što je uzrokovalo da i moje riječi budu negativne, i to se sve odrazilo na moj život. Konačno sam odlučila promijeniti stvari i prestati govoriti tako negativno. Ali sam uskoro shvatila da moram učiniti nešto više od mog govora. Prestati samo negativno govoriti nije dovoljno – morala sam promijeniti svoj način razmišljanja i imati pozitivne misli.

Naše misli, pozitivne ili negativne – uzrokuju da izgovaramo riječi koje će oblikovati našu budućnost. Kad izgovaramo pogrešne stvari, to može biti poput vatre u našem životu. (vidi Jakov 3:6)

A vatru možemo zaustaviti prije nego što i počne, i početi izgovarati pozitivne i dobre riječi, a to je moguće samo ako imamo pozitivne i dobre misli. Potičem te da se ispunjavaš Duhom Svetim i Božjom Riječju. Neka utječe na tvoje misli i vodi te u životni stil pozitivnih riječi.

Molitva:

Bože, želim govoriti pozitivne, životvorne riječi na temelju Tvoje Riječi. Pozivam te u moj misaoni život. Želim imati obnovljen um, Kristov um, i tako Ti ugoditi s riječima svojih usta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon