Moli i budi poslušan

„Ni žrtva ni prinosnica nije ti mila — uši si mi otvorio — paljenicu i okajnicu ne išćeš.“ – Psalam 40:6

Dugo godina sam željela da mi Bog govori, ali sam htjela birati koje stvari ću poslušati. Htjela sam učiniti ono što sam smatrala da mi nije teško, a za ono što je bilo teže, ponašala bih se kao da to nije bilo od Boga!

Nešto od onoga što ti Bog kaže će biti vrlo uzbudljivo. Ostale stvari koje ti je On rekao možda neće biti tako uzbudljive, ali to ne znači da neće raditi za tvoje dobro ako se jednostavno pokoriš i učiniš ih. Na primjer, ako ti Bog kaže da se trebaš ispričati osobi prema kojoj si bio nepristojan, neće biti djelotvorno ako ti odgovoriš na to: „Pa i ona je bila nepristojna prema meni!“ Ukoliko Mu odgovaraš s izgovorima, ti možda moliš i čuješ Božji glas, ali Mu nisi poslušan.

Kad se osvrnem na više od trideset godina hodanja s Bogom i služenja, moram reći da je najjednostavnije objašnjenje uspjeha u kojem smo uživali da smo naučili moliti, slušati što nam govori, a zatim poslušati ono što nam kaže. Tijekom godina dok sam tražila Boga i probijala naprijed ono što sam vjerovala da mi je rekao da radim, mogu reći da je to bilo mnogo više od jednostavne molitve i slušanja. Činiti ono što nam kaže nije uvijek popularno, ali djeluje.

Ako želiš Božji plan za svoj život, mogu ti dati recept u najjednostavnijem obliku: moli i budi poslušan. Bog ti je dao sposobnost za oboje i ako to činiš, kretat ćeš se ispravno u Njegovoj volji za svoj život.

BOŽJA RIJEČ ZA TVOJ ŽIVOT:

Moli, osluškuj srcem i poslušaj ono što čuješ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon