Moli

Moli

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.“ – Filipljanima 4:6

Previše puta molitvu tretiramo kao posljednje sredstvo. Razlozi su različiti – pokušavamo sami riješiti problem, pretpostavljamo da je Bog previše zauzet drugim stvarima ili osjećamo da je Bog ljut na nas i da neće slušati naše molitve. Ali kad se ne molimo, rezultat je isti: nosimo bremena koja ne moramo nositi.

Za mnoge vjernike život je mnogo teži nego što mora biti jer ne shvaćamo koliko je molitva moćna. Da shvaćamo, molili bismo za svaku sitnicu, i to ne kao posljednje sredstvo, već kao prvi odgovor.

U Jakovlju 5:13, apostol Jakov nudi, za neke životne izazove, jednostavno rješenje od dvije riječi: „Neka moli!“ Poruka za nas u ovom stihu je da bez obzira što se događa tijekom dana, možemo doći Bogu u molitvi. U ovoj odluci leži velika dobrobit za nas – što se više budemo molili, bit ćemo bliži Bogu.

Kad god imaš problem, neka molitva bude tvoj prvi odgovor. Ako imaš potrebu, ne ustručavaj se reći Bogu o čemu se radi. Kad si obeshrabren ili želiš odustati, dopusti Bogu da bude prva osoba s kojom razgovaraš o tome kako se osjećaš. On te voli, a kad Mu dođeš u molitvi, zadivit ćeš se koliko će koliko promjena doći u tvoj život.


U kojoj god situaciji da se nađeš, neka molitva bude tvoj prvi odgovor, a ne posljednje sredstvo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon