Molitva hvale

Molitva hvale

„U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.“ – 1. Solunjanima 5:18

Nakon što nas je uputio da molimo bez prestanka u 1. Solunjanima 5:17, apostol Pavao u stihu 18 nas podučava da u svemu zahvaljujemo Bogu bez obzira na okolnosti i navodi da je to Božja volja za nas.

Kao što je molitva stil života koji nas približava Bogu, zahvaljivanje je ista stvar. Zahvaljivanje Bogu nije samo nešto što radimo jednom dnevno dok sjedimo negdje i prisjećamo se svega dobrog što je Bog učinio u našem životu, pa kažemo: „Hvala, Gospodine.“ Također, nije samo zahvaljivanje za obrok. Ako nešto radimo samo zato što mislimo da Bog to od nas zahtjeva, to može postati prazno, religiozno djelo.

Istinska zahvalnost teče bez prestanka iz srca koje je puno hvale i slave zbog toga Tko je Bog i što čini. To nije nešto što radimo da bismo ispunili zahtjev, zadobili naklonost, izvojevali pobjedu ili se kvalificirali za blagoslov. Vrsta zahvalnosti koju Bog želi je iskrena i koja teče prirodno iz nas jer neprestano vidimo i prepoznajemo koliko je Bog dobar prema nama u svako doba. Budimo zahvalni i govorimo to!


Budi uvijek zahvalan objavljujući i proslavljajući Njegovo ime u molitvenom zahvaljivanju i slavljenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon