Možeš biti iskren s Bogom

Možeš biti iskren s Bogom

„Jednom je Isus na nekome mjestu molio. Čim presta, reče mu jedan od učenika: „Gospodine, nauči nas moliti kao što je i Ivan naučio svoje učenike.“ – Luka 11:1

Uspješan molitveni život se ne razvija preko noći niti se može prekopirati od nekoga drugog. Bog ima osobni plan za svakoga od nas. Ne možemo uvijek raditi ono što radi netko drugi i očekivati da to funkcionira u našem životu. Naš molitveni život je progresivan – napreduje kako mi napredujemo.

Često su naše molitve previše neodređene, što znači da nisu jasno izražene. Kad se molimo, možemo biti jasni i iskreni s Gospodinom. Biblija nas uči da se možemo odvažno, s očekivanjem i konkretno moliti. Nebeski Otac te voli, pa možeš neustrašivo, s pouzdanjem i hrabro doći pred Njegovo prijestolje milosti (Hebrejima 4:16).

Ako ti je potrebna pomoć u tvom molitvenom životu, budi iskren s Bogom. Reci Mu svoje potrebe. On će ti pomoći ako Ga zamoliš da to učini. Moli poput njegovih učenika: „Gospodine, nauči me moliti.“


U rješavanju naših problema, važan ključ molitve je više pouzdanja u Isusovo ime, a manje u sebe ili bilo koga drugoga. U Isusovom imenu postoji moć.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon