Možeš li se nasmijati sebi?

Možeš li se nasmijati sebi?

„Usta nam bjehu puna smijeha, a jezik klicanja. Među poganima tad se govorilo: „Velika im djela Jahve učini!“ – Psalam 126:2

Jedna od lijepih stvari u vezi biti kršćaninom jest da to nije komplicirano – zapravo, Bog nas potiče biti poput male djece. Dok Gospodin želi da odrastamo u svom stavu, ponašanju i prihvaćanju odgovornosti u Kristu (Efežanima 4:15), u isto vrijeme želi da budemo djetinjasti u svojoj ovisnosti o Njemu i u našoj želji da budemo blizu Njemu.

Jedna od karakteristika djeteta je da se zabavlja bez obzira što radi. Uspijeva pronaći način da se dobro zabavi. Bog želi da i mi budemo isti. Možemo naučiti uživati u svemu što radimo i uživati u Njemu u svakom trenutku. Možemo i trebali bismo voljeti sve aspekte života, van crkve i u crkvi. Možeš uživati u biblijskom proučavanju s prijateljima, a možeš uživati i u čišćenju kuće.

Zdravo je naučiti uživati i pronaći humor u svakodnevnom životu. Možemo se čak i sami naučiti smijati. Kao što je Art Linkletter znao reći: „Ljudi su smiješni!“ To uključuje i nas.


Smij se što je moguće češće jer radosno srce donosi puno dobra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon