Nadnaravna naklonost

Nadnaravna naklonost

„Jer pravednika, Jahve, ti blagoslivljaš, dobrotom ga svojom k’o štitom zaklanjaš.“ – Psalam 5:13

Kad sam tek počela služiti, bila sam uplašena. Bojala sam se odbacivanja. U ono vrijeme, žena koja je radila ono što ja radim, bila je još manje popularna nego danas kada su žene koje propovijedaju mnogo više prihvaćene. Tako bih govorila, ali bih se ponašala onako kako sam mislila da se od mene očekuje.

Problem je bio u tome što sam kroz vlastita djela pokušavala zadobiti naklonost ljudi, a to nije funkcioniralo. Pokušati dobiti ljudsku naklonost u svojoj snazi nije samo težak posao, nego je i besmislen. Što se više trudiš, to manje ljudi privlači.

U to vrijeme nisam ništa znala o nadnaravnoj naklonosti. Nisam znala da je naklonost dio milosti. U engleskom Novom Zavjetu riječi milost i naklonost su prevedene sa grčke riječi – charis. Dakle, Božja milost je Božja naklonost. Milost Božja uzrokuje da se u našem životu događaju stvari koje se trebaju dogoditi. Milost je Božja snaga koja dolazi po vjeri da učinimo ono što sami ne možemo. Naklonost ne primamo ljudskom silom ili snagom, već Duhom Svetim. Po Božjem Duhu milosti nalazimo naklonost i kod Boga i kod čovjeka.


Svaki dan objavi glasno vjeru u Božju naklonost i da ti On daje naklonost ljudi! (Izreke 3:4)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon