Naša najbolja pomoć

„K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju.“ – Psalam 121:1-2

Trebali bismo sazrijevati u svojoj vjeri do točke da ne trčimo nekom drugom po savjet kad nismo sigurni u svoje odluke. Ne želim reći da je pogrešno tražiti savjet od ljudi za koje smatramo da su mudriji, ali vjerujem da je pretjerano traženje tuđeg mišljenja ili pretjerano oslanjanje na njihova mišljenja, pogrešno i vrijeđa Boga.

Kao što možemo vidjeti u današnjem stihu, David je najprije tražio Boga i znao je da je Bog njegova jedina pomoć. Isto vrijedi i za nas, tako da trebamo biti poput Davida i uvijek prvo gledati na Gospodina. Za savjet trebamo razviti naviku gledanja na Boga kao u naš prvi izbor, a ne kao u posljednji. Bog može koristiti osobu po Njegovom izboru da donese razjašnjenje stvari, pruži dodatni uvid ili potvrdi ono što nam je Bog već rekao. Zato najprije traži Njega, pa ako te vodi do neke osobe, slijedi Njegovo vodstvo.

U Brojevima 22: 20-28, Bog je čak koristio magarca da razgovara s nekim. On toliko čezne da nam govori da će koristi sva neophodna sredstva. Možeš biti siguran da, ako vjeruješ Bogu da će govoriti u tvoj život, On će naći način da ti donese svoju poruku. 

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Na prvom mjestu traži Božju pomoć.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon