Nauči me da molim

„I dogodi se, dok je na jednome mjestu molio, da mu, kad prestade, reče jedan od njegovih učenika: »Gospodine, nauči nas moliti, kao što je i Ivan naučio svoje učenike.“ – Luka 11:1

Jedna od najvažnijih molitvi koja mijenja život, a koju osoba može izgovoriti je: „Gospodine, nauči me moliti.“ Ne radi se o jednostavnom: „Gospodine, nauči me moliti“, već „Gospodine, nauči me moliti.“

Vidiš, jednostavno znanje o molitvi nije dovoljno; moramo znati moliti – razgovarati i slušati Boga kao osobe koje su u intimnom, dinamičnom osobnom odnosu s Bogom kojem se molimo. Iako postoje principi molitve koji se primjenjuju na sve, mi smo pojedinci i Bog će voditi svakoga od nas da se molimo i komuniciramo s Njim na jedinstveno osobne načine.

Bilo je vrijeme kada sam pohađala mnoge molitvene seminare, a zatim u svom molitvenom iskustvu pokušala primijeniti  ono što sam čula drugi da govore o načinu na koji su molili. Na kraju sam shvatila da je Bog za mene imao osobni plan molitve – način na koji bih s Njim razgovarala i najučinkovitije Ga slušala – i trebala sam ga otkriti. Započela sam govoreći: „Gospode, nauči me moliti.“ Bog mi je snažno odgovorio i unio divna poboljšanja u moj molitveni život.

Ako želiš uživati ​​u dubljem, prisnom i snažnom odnosu s Bogom kroz molitvu, potičem te da kažeš Bogu: „Gospodine, nauči me moliti.“ On će to učiniti i ti ćeš pronaći veću slobodu i učinkovitost u svom molitvenom životu. Bog će te voditi u svom jedinstvenom i svježem planu koji izvrsno djeluje za tebe.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Dopusti Bogu da te nauči moliti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon