Nauči prihvatiti život kako dolazi

Kao i većina ljudi, odupirem se stvarima koje mi se ne sviđaju i povodom kojih ne mogu učiniti apsolutno ništa.

Nauči prihvatiti život kako dolazi

„Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan pobrinuti sam za se. Svaki dan ima dosta svojega zla.“ – Matej 6:34

Kao i većina ljudi, odupirem se stvarima koje mi se ne sviđaju i povodom kojih ne mogu učiniti apsolutno ništa. Gospodin mi je jedan dan progovorio i rekao: „Joyce, nauči prihvatiti život kako dolazi.“

Vjerujem da je ovo poruka za sve nas. Zapravo, ono što mi je govorio je da se  prestanem boriti protiv stvari povodom kojih ne mogu učiniti ništa u svoj snazi. Na primjer, ukoliko se vozimo po gradu i odjednom se nađemo u gužvi automobila zbog prometne nezgode ili lošeg vremena, nema koristi boriti se protiv toga. Jedino vrijeme ili Božja nadnaravna intervencija može promijeniti situaciju. Zašto se ne pokušaš opustiti i pronaći neki način kako ispuniti to vrijeme i uživati u njemu?

Bog nas je opremio da se nosimo sa životom onako kako dolazi i iz tog razloga nam je i rekao da se fokusiramo samo na danas. On vrlo dobro zna ako mi provodimo vrijeme brinući se o stvarima iznad naše kontrole, postat ćemo frustrirani i umorni.

Nemoj gubiti vrijeme pokušavajući promijeniti i kontrolirati stvari koje su izvan tvoje kontrole. Usmjeri svoje misli na ono što je Bog stavio ispred tebe, a sve ostalo prepusti Njemu.

Molitva:

Bože, shvaćam da ne mogu sve kontrolirati, ali mogu Tebi vjerovati. Sada odlučujem učiniti sve što mogu sa onim što si mi Ti dao, a ostalo prepuštam Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon