Ne prepuštaj se samosažaljenju

Ne prepuštaj se samosažaljenju

„Jer ja znam namisli što sam ih ja s vama namislio,« riječ je Gospodnja, »namisli mira, a ne zla, da vam dadnem budućnost i nadu.“ – Jeremija 29:11

Samosažaljenje je destruktivna i negativna emocija. Ono nas zasljepljuje da ne vidimo naše blagoslove i mogućnosti koje su pred nama i krade našu nadu i za danas i za sutra. Ljudi koji su puni samosažaljenja često razmišljaju ‘čemu se truditi kad neću uspjeti’.

Samosažaljenje je zapravo idolopoklonstvo jer je ekstremno fokusirano samo na sebe. Kad si dopustimo pasti u samosažaljenje, mi zapravo odbacujemo Božju ljubav i Njegovi sposobnost promijeniti stvari.

Ohrabrujem te – nemoj izgubiti još jedan dan života u samosažaljenju. Kad izgubiš nadu i počneš se samosažalijevati, zaustavi se i reci: „Odbijam se samosažalijevati. Možda prolazim kroz tešku sezonu u životu, ali se neću prestati nadati boljim stvarima!“

Bog ima misli i plan koji je za tvoje dobro, dati ti nadu za tvoju budućnost. Ako se držiš nade tako što se fokusiraš i vjeruješ Isusu, čudesne stvari će se dogoditi u tvom životu.

Molitva:

Bože, odbijam se samosažalijevati. Kada su okolnosti teške, sjetit ću se da si veći od mojih problema i da si za mene planirao dobru budućnost. Stavljam svoje pouzdanje u Tebe jer želim da se Tvoji planovi ostvare u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon