Ne propusti blagoslov

„Blago čovjeku uvijek [bez obzira na sve okolnosti] bojaznu [strah Gospodnji], jer čovjek okorjela srca zapada u nesreću.“ – Izreke 28:14

Bog nam može govoriti na desetak različitih načina, ali ako otvrdnemo svoje srce i odbijemo poslušati ono što On kaže, propustit ćemo blagoslove koje nam želi dati.

Sjećam se vremena kada je svaka sitnica koju je Bog htio da učinim ili sve što sam radila, a On to nije želio da činim, postala hrvački meč među nama. Konačno sam prihvatila činjenicu da se Bog neće predomisliti u onome što traži od mene. Kad sam se konačno predala Božjoj volji, stvari su se odvijale tako da bih bila blagoslovljena na načine koje nisam mogla ni zamisliti. Samoj sebi sam priuštila mnoge agonije jer nisam slušala i bila poslušna Božjem glasu. Da sam jednostavno učinila ono što je Bog od mene tražio prvi put, sačuvala bih samu sebe od mnogih nevolja.

Većina nas je tvrdoglava i voli raditi stvari na svoj način bez obzira na to što naši načini ne funkcioniraju. Međutim, možemo naučiti biti nježni pred Bogom i osjetljivi na Njegov glas i vodstvo Duha Svetog. Naš duh je dizajniran za zajedništvo s Gospodinom. On nam govori i kroz našu intuiciju i kroz našu savjest kako bi nas sačuvao mnogih nevolja i pokazao nam što je ispravno, a što pogrešno. Zatim nam, svojim Duhom, pomaže učiniti ono što je ispravno.

Potičem te danas da odbaciš svaku tvrdoglavost koju možeš imati prema Bogu i hodaš s Njim mekana srca koje traži da čuje i bude poslušno Njegovom glasu. Tako možeš biti sretan jer Ga možeš slijediti i uživati u odnosu i komunikaciji s Njim, i uživati u svim blagoslovima koje ima za tebe.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Bolje biti postavljen u Božjoj volji, nego u vlastitim putevima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon