Neka u tebi vlada mir

„I mir [harmonija duše] Kristov neka upravlja [kontinuirano djeluje poput suca] srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite!“ – Kološanima 3:15

Ja pokušavam upravljati svojim životom tako što pronalazim mir. Ako nešto kupujem, ne kupujem ništa dok nemam mir oko toga. Ako sam uključena u neki razgovor i osjetim da gubim mir, ja se stišam. Ako donosim odluke, pogledam druge opcije i gledam gdje je mir. Kad pokušavam razabrati Božji glas od ostalih glasova koji utječu na moju pažnju, slušam da vidim koji glas ili poruka unosi Božji mir u moje srce.

Naučila sam da je čuvanje mira važno da bismo održali silu u našem životu. Kad nemamo mir, možemo vrlo ozbiljno pogriješiti. Ići ću dalje i reći da nikada ne bismo smjeli djelovati bez mira. Mogli bismo reći da je mir unutarnja potvrda odobrava li Bog odluku koju smo donijeli.

On nas vodi mirom. Današnji stih kaže da je mir poput suca koji odlučuje o tome što je sigurno, a što ne. Ako nema mira, to je van sigurnosti! Moramo dopustiti da unutarnji sklad našeg uma i duše vlada i neprekidno djeluje poput suca u našim srcima, odlučujući i konačno rješavajući sva pitanja koja se javljaju u našem umu i odluke koje moramo donijeti.

Moramo naučiti pokoravati se vlastitom osjećaju ispravnog i pogrešnog i oduprijeti se činjenju onoga što naša unutrašnja savjest nije odobrila. Bog daje ili uzima mir iz naše savjesti kako bi nam dao do znanja jesmo li na putu ili ne.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Neka mir bude danas tvoj sudac. Znaj da su tvoje odluke u redu ako imaš mir, a nisu ako ga nemaš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon