Neka vlada mir u tvom životu

Neka vlada mir u tvom životu

„I mir Kristov neka upravlja srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite!“ – Kološanima 3:15

Svi mi imamo emocije i one su uvijek ovdje. Vjerujem da je jedan od glavnih ciljeva svakog vjernika biti emocionalno stabilan. Trebamo tražiti Boga da nas nauči kako upravljati našim emocijama umjesto dopuštati im upravljati s nama.

Razmisli o ovome: kupuješ određenu stvar koja ti je potrebna. Obavezao si se Gospodinu da ćeš izaći iz dugova i odlučio si da ćeš obratiti pažnju na što trošiš novac i ne kupovati ono što ti nije nužno potrebno. Ali tijekom šopinga, otkrio si da pojedini dućani imaju veliki popust od 50% na već sniženu robu. Što radiš? Slijediš li svoje emocije i predaješ se tom porivu ili čekaš da se tvoje emocije smire prije nego što odlučiš?

Bog želi da donosimo odluke u kojima vlada mir. Neka Njegov mir vlada u tebi iako moraš malo čekati dok se emocije malo slegnu i nakon toga provjeriti je li to i dalje dobra ideja za uraditi. Ne dopusti svojim emocijama donositi odluke. Budi vođen mirom.


Molitva

Gospodine, odlučujem pustiti Tvoj mir da vlada u mom srcu. Ne želim donositi odluke na temelju mojih emocija; želim u miru odabrati put kojim želiš da idem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon