I neprijatelj ima plan

I neprijatelj ima plan

 „Budite uravnoteženi, trijezni, razboriti; budite budni i oprezni vazda, jer onaj vaš neprijatelj – đavo, krstari okolo kao lav koji riče [u ljutoj gladi] tražeći koga da zgrabi i proždere.“ – 1. Petrova 5:8

Bog ima plan za tvoj život, ali i neprijatelj ima plan. Biblija nam zato govori kako trebamo biti vazda uravnoženi, trijezni i razboriti.

Uravnoteženi znači ‘disciplinirani’, trijezni znači ‘ozbiljni’, razboriti znači ‘oprezni’. Ovakvi moramo biti ‘vazda’ – u svako vrijeme.

Moramo se ozbiljno boriti protiv neprijatelja. Kad god ti Bog pokazuje područje u tvom životu u kojem te neprijatelj napada, to nije vrijeme za sjediti i ne raditi ništa. Vrijeme je shvatiti to ozbiljno i uzvratiti udarac Sotoni.

Božji plan za nas je da budemo u Kristu više nego pobjednici. Ne moramo živjeti kao robovi neprijateljevog plana. Sada možeš donijeti odluku da ćeš učiniti ono što trebaš. Budi ozbiljan s Bogom, slijedi vodstvo Duga Svetog i budi budan. Izaberi danas slijediti Božji plan za svoj život, a ne neprijateljev i porazit ćeš neprijatelja na svakom koraku.

Molitva:

Bože, biram Tvoj plan. Pokaži mi područja gdje me neprijatelj napada i gdje sam slab i vodi me u borbi i pobjedi protiv njega.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon